Toponimija Paklenih otoka - Kovačić, Vinko (2008)
U radu se istražuje toponimija Paklenih otoka, skupine otoka koja se proteže od grada Hvara prema zapadu. Istraživanje se temelji na podatcima dobivenim od ispitanika iz Hvara koji su u bliskoj vezi s tim područjem. Tako dobiveni oblici 120 toponima uspoređuju se s podatcima na pomorskoj karti Hrvatskog hidrografskog instituta i s onima u toponomastičkom istraživanju hvarske općine koje je napravio Mate Hraste (1956). Toponimi se analiziraju s obzirom na semantičku klasifikaciju, strukturu tvorbe i jezično podrijetlo.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV