Što je osobno ime? - Frančić, Anđela (Array, 2007)
U radu se na nizu primjera iz onomastičke literature i drugih izvora pokazuje uporaba termina osobno ime u različitim značenjima (onim, individualni antroponim, službena antroponimijska formula, prezime...). Osnovni uzrok takvu stanju u hrvatskoj onomastici autorica vidi u nepostojanju hrvatskoga onomastičkog terminološkog priručnika. Budući da je višeznačnost nepoželjna u svakoj terminologiji, pa tako i u onomastičkoj, predlaže se jasno definiranje značenja i mjesta termina osobno ime te, povezano s time, uređivanje terminologije antroponomastičkoga dijela hrvatske onomastičke terminologije vodeći računa o cjelokupnome onomastičkom terminološkom sustavu.