Zagreb kao Zagreb - Dulibić, Frano (Array, 2007)
Tekst se bavi zaštitom Zagrebačkog Donjeg grada na primjeru Cvjetnog trga, značajem povijesne, arhitektonske i ambijentalne cjeline. Isitče se zaštita identiteta zbog agresivnog nastupa suvremenih investitora koji unoseći konfekcijske elemente suvremene arhitetkure te mijenjajući namjenu prostora i povećavajući ionako pregusti promet, ugrožavaju dosadašnju uravnoteženu cjelinu i njezin povijesni i sadašnji identitet.