Pred obnovom crkve na Badiji - Otoku - Fisković, Igor (Array, 2007)
Istraživanjem građevnih struktura crkve franjevačkog samostana definiraju se dosad neuočene faze njezina oblikovanja. Osim ostataka skulpture iz 14. stoljeća, prate se preobrazbe u osnovnim oblicima leđe i svetišta iz originalnih stanja u konačna barokna. Podaci su dokumentirani u svrhu predstojeće konzervacije i restauracije arhitekture.