Reforma obrazovnog sustava kao jedno od ključnih društvenih pitanja u 19. stoljeću - Ograjšek Gorenjak, Ida (2007)
Članak daje pregled razvoja školstva u banskoj Hrvatskoj tijekom 19. stoljeća sagledavajući načine na koji su modernizacijski procesi utjecali na redefiniranje uloge i značenja obrazovanja
Projekt MZOS
HRV