Sovjetska intervencija u Afganistanu 1979. i Titova smrt - Jakovina, Tvrtko (Array, 2007)
Na temelju literature i dokumenata iz osobne arhive tadašnjeg saveznog sekretara za vanjske poslove SFRJ Josipa Vrhovca, autor je prikazao kako je sovjetska invazija na Afganistan 1979., koja se podudarila s agonijom i smrću Josipa Broza Tita, utjecala na prilike u svijetu i Jugoslaviji. Posebna pozornost dana je nastojanjima SFRJ da se sazove izvanredni sastanak Pokreta nesvrstanih zemalja na ministarskoj razini i sukobima koji su se zbog toga odvijali između Kube, predsjedavateljice PNZ i Jugoslavije, koja je predstavljala "maticu" pokreta odanu "izvornom nesvrstavanju".