Istarski sjenik - tettoia - Đaković, Branko (Array, 1994)
U središnjoj Istri i pod kraj XX. stoljeća sačuvani su karakteristična spremišta za sjeno postavljena stupovima koji drže pomični krov. Takvi sjenici su poznati i u nekim predjelima zapadne i srednje Europe, a sporadično i na jugoistoku Europe