Načini konstruiranja Drugoga u putopisu « Crno janje, sivi sokol» Rebecce West - Grgurinović, Ivona (Array, 2007)
U radu se izlaže kratka povijest putopisnog žanra, posebice promjene u njegovoj strukturi uvjetovane povijesnim okolnostima. Putopis Black Lamb and Grey Falcon smješta se u širi kontekst britanskog putopisa između dva svjetska rata. Pomoću pojmova anti-osvajanja (Mary Louise Pratt) i « Montesquieovog efekta» (Pierre Bourdieu) pokušava se prikazati na koji način ovaj putopis konstruira Balkan kao europsko Drugo