Pitanje autora: od Barthesa i Foucaulta prema povijesno-sociološkoj perspektivi - Šporer, David (Array, 2007)
Rad se bavi razmatranjem kategorije autora u suvremenoj humanistici i znanosti o književnosti. U radu se zagovara povijesna perspektiva kao jedini način prevladavanja simplificirajuća suprotostavljanja u pogledu pitanja autora u teoriji književnosti i znanosti o književnosti.