Stela veterana VII. legije Lucija Vetija Sekunda iz Hrvaca kod Sinja - Tončinić, Domagoj; Demicheli, Dino (2008)
Rad govori o neobjavljenom spomeniku Lucija Vetija Sekunda, veterana VII. legije koji je za života podigao nadgrobni spomenik sebi i još dvjema pripadnicima svoje familije. Veteran je bio rodom iz grada Libarna, za koji do sada nemamo mnogo potvrda u epigrafiji. Natpis je uglavnom vidljiv, no na nekim ga mjestima nije bilo moguće iščitati, pa se predlaže rekonstrukcija. Spomenik upotpunjuje sliku u svim dijelovima epigrafske analize s dosad pronađenim svjedočanstvima VII. legije na području rimske provincije Dalmacije.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV