Treći i četvrti Egejski seminar u Zagrebu - Tomas, Helena (Array, 2007)
Treći Egejski seminar u Zagrebu održan je 27. ožujka 2007. Gost predavač bio je profesor Oliver Dickinson sa Sveučilišta u Durhamu, predavanje je nosilo naziv "Golden Mycenae - the beginning of civilisation in Mainland Greece". Četvrti Egejski seminar u Zagrebu održan je 24. travnja 2007. Gost predavač bio je profesor Robert Arnott sa Sveučilišta u Birminghamu, predavanje je nosilo naziv "Trauma and surgery amongst the Minoans and Mycenaeans". Članak donosi prkaz obaju predavanja te onih dodatnih koja su profesori održali na Odsjeku za arheologiju.