Maslinovo ulje na minojskoj Kreti - Tomas, Helena (Array, 2007)
Članak donosi pregled indikacija o uzgoju maslina i proizvodnji maslinova ulja na Kreti tijekom brončanoga doba, tj. minojske civilizacije. Osim prikaza na freskama i drugim umjetničkim predmetima, važni podaci sačuvani su na Linear A tablicama koje bilježe ekonomsku svakodnevnicu minojskih palača, pa tako i onu vezanu uz maslinovo ulje.