Različiti pristupi učenju i počavanju : uvod u temu - Palekčić, Marko (Array, 2006)
Učenju i poučavanju se može pristupiti iz različitih teorijskih pozicija.Učenje je do sada ponajprije bilo predmet tematiziranja i istraživanja psihologije kao znanstvene discipline (psihologija učenja). Nastava je najpoznatiji institucionalno organizirani oblik poučavanja. Različiti oblici nastave, njena kvaliteta, odnosno učinkovitost nastave uvijek se argumentirala (i) pozivala na određena shvaćanja učenja. U ovom prvom broju časopisa "Odgojne znanosti" uz temu Različiti pristupi učenju i poučavanju objavljujemo nekoliko radova poznatih autora (Lutz Koch, Otto Hansmann, Mujo Slatina, Georg Hans neuweg, Klaus Prange, Martin Kramar) u kojim se ovoj temi pristupa iz do sada mao poznatih znanstvenih perspektiva - na različitim razinama i u različitim kontekstima.