O dvojini u Senjskom korizmenjaku (1508.) - Kuzmić, Boris (Array, 2008)
U članku se uzima u obzir odnos između množine i dvojine na temelju jezične analize Senjskoga korizmenjaka iz 1508. Posebna se pažnja posvećuje pitanju odnosa između slobodne, sindetičke, anaforičke, vezane i kongruentne množine i dvojine na primjerima iz Senjskoga korizmenjaka.