Dva dokumenta o naseljavanju Turaka u Liku i Krbavu u XVI. stoljeću u španjolskom državnom arhivu Simancas - Polić-Bobić, Mirjana (1991)
U radu se u izvorniku i u prijevodu s komentarom donose dva konzularna izvješća što ih je iz Dubrovnika preko Mletaka u Španjolsku uputio anonimni informator. Dokumenti pripadaju nizu onih koji su preko Mletaka u XVI. stoljeću stizali na španjolski Dvor o kretanju turskih postrojbi u zaleđu Dubrovnika.
HRV