Slovotvir botaničnoji i zoologičnoji leksyky bačvans'kyh rusnakiv - Timko Đitko, Oksana (Array, 2008)
U slovotvorčomu plani sered botaničnyh i zoologičnyh nomeniv perevažajut nepohidni (z synhronnoji točky zoru) leksemy - 504 nomeni (59% botaničnoji ta 70% zoologičnoji nomenklatury. Sered nepohidnyh leksem najčyslenniši zapozyčennja (269) leksem). Drugi za kil'kistu praslov'janizmy - 195 leksem. specyfičnji miscevi najmenuvannja majže nepomitnji - usogo 40 nomeniv. sered pohidnyh nomeniv najbilša kil'kist prypadaje na grupu skladenyh najmenuvan - 150 nomeniv. skladeni nomeny najčastiše vynykaly šlahom dodavannja prysvijnyh prykmetnykiv do bazovoji nazvy.