Računalna obradba hrvatskoga i nacionalni korpus - Tadić, Marko (1996)
Članak pokušava pokazati opravdanost dviju polaznih teza kojima se predlaže određenje statusa računalne obradbe hrvatskoga. Teze su da računalna obradba hrvatskoga mora imati status: 1) fundamentalnoga istraživanja u humanističko-društvenim znanostima ; 2) strateškoga istraživanja za Republiku Hrvatsku.
HRV