Otkriće Knosa : Knossos je velik grad, u njemu je kraljevao Minos - Tomas, Helena (Array, 2008)
Članak donosi povijest otkrića legendarnog Minosova grada Knosa, pregled prvih iskopavanja početkom 19. st. te rekonstrukcija brončanodobne palače.