Mario Vargas Llosa: Kao riba u vodi - Polić-Bobić, Mirjana (Array, 1996)
Prikazuje se memoari koje je M. Vargas Llosa napisao i objavio neposredno pošto je vodio vlastitu predsjedničku kampanju i izgubio na predsjedničkim izborima u Peruu. Povezuje se autobiografske elemente koji su u memoarima spomenuti ili obrađeni liminarno, s analognim motivima u ranijoj fikcionalnoj prozi istog autora.