Početak hispansko-američke književnosti - Polić-Bobić, Mirjana (Array, 2003)
Predstavlja se kulturni i društveni okvir u kojem se počelo pisati i objavljivati književne tekstove na španjolskom jeziku u Americi, odnosno u Španjolskoj. Objašnjava se bliskost i sličnost te književnosti sa španjolskom te razlike koje su plod prvenstveno političke odluke da se u Novom svijetu stvori beskonfliktno društvo.