"Bologna" i drugi europski sveučilišni projekti - Polić- Bobić, Mirjana (2005)
Predstavlja se i argumentira misao vodilja koja je iznjedrila Bolonjsku Deklaraciju i stvaranje Europskog visokoškolskog prostora (engl. EHEA) . Upozorava se na glavne novosti u visokoškolskom sustavu te na mogućnosti koje one pružaju. Objašnjava se stanje u hrvatskom visokom školstvu naslijeđeno iz vremene tzv. Šuvarove reforme i udaljenost hrvatskog visokog školstva od europske dobre prakse uzrokovane njome. Upozorava se na sve aspekte hrvatskog visokog školstva koje treba urediti da bi ono moglo funkcionirati kao dio Europskog visokoškolskog prostora.
HRV