Umjetnost atribucije - Trška, Tanja (2008)
U članku se razmatraju različiti aspekti metode atribucije, čiji je jedan od glavnih zagovornika bio talijanski povjesničar umjetnosti Roberto Longhi (1890.-1970.), njeno značenje u povijesti umjetnosti 20. stoljeća, te mogućnosti primjene u današnjoj povijesnoumjetničkoj praksi.
The article considers different aspects of the attribution method (connoisseurship), with Roberto Longhi (1890-1970) as one of its main advocates, its importance in the art history of the 20th century, and the possibilities of its application in current art history practice.
HRV