Stota obljetnica otkrića Diska iz Festa - Tomas, Helena (Array, 2008)
1908. godine u brončanodobnoj palači Fest na otoku Kretu nađen je glineni disk s utisnutim znakovima pisma na obje njegove strane. Ovo je zasad unikatan nalaz. Usprkos brojnim pokušajima pismo diska još je nedešifrirano.