Barokni defter - Cvetnić, Sanja (2008)
Članak predstavlja slikarska djela XVII. i XVIII. stoljeća iz bosansko-hercegovačke franjevačke baštine, osobito one Bosne Sreberene. Djela nabavljana tijekom osmanske uprave povezuju bosansko-hercegovačku baštinu s onom u franjevačkim samostanima Dalmacije, a dijelom i Slavonije, a njihovu je važnost za identitet iznimna.
Projekt MZOS
HRV