Dušan Karpatský ili Sve što sam bio, volio sam biti - Sesar, Dubravka (Array, 2008)
Tekst je esejistički portret Dušana Karpatskoga, zapravo dodatak prijevodu njegovoga opširnoga uvoda (Hrvatsko pjesništvo kroz stoljeća) monumentalnoj antologiji hrvatskoga pjesništva na češkom jeziku "Koráb korálový" (Prag 2007), u kojemu je oslikano životno djelo poznatoga češkoga kroatista, prevoditelja, istraživača i jednoga od najboljih poznavatelja hrvatske književnosti.