Hrvatski standard - evolucija ili revolucija? Problem hrvatskoga pravopisa i pravogovora - Kapović, Mate (2007)
U članku se govori o najvećim problemima hrvatskoga pravopisa i pravogovora – o problemu pisanja i izgovora č i ć, odraza jata (ije i je) te o problemu standarne hrvatske akcentuacije. Hrvatska se situacija uspoređuje sa sličnim pojavama u nekim drugim standardnim jezicima. U članku se kritiziraju i neki prijedlozi reforme hrvatskoga standarda, ponajprije oni Ive Škarića.
Projekt MZOS
HRV