Mađarska avangarda. Poligon za nov društveni i umjetnički poredak - Magaš Bilandžić, Lovorka (2008)
Članak je objavljen povodom izložbe "Mađarska avangarda" koja je održana u Galeriji Prica u Samoboru od 1. 12. 2007. do 10. 2. 2008., te donosi kratak pregled razvoja avangardnih tendencija u mađarskoj umjetnosti u prva tri desetljeća 20. stoljeća. Poseban naglasak je stavljen na aktivističko djelovanje Lajosa Kassáka i utjecaj koji je izvršio putem svojih časopisa "Ma" i "A Tett".
Projekt MZOS
HRV