Od Maara do Mercatora: Književna artikulacija reklame u modernizmu i postmodernizmu - Kolanović, Maša (Array, 2008)
Rad promišlja književnu artikulaciju u modernističkim (Marinković, Joyce, Woolf) i postmodernističkim tekstovima (Bulić, Perišić, Lazić i Kožul, Zajec, Beigbeder, Pelevin) od kojih su prvi u svojim tekstualnim strategijama primarno usredotočeni na označiteljski sloj dok drugi svoju simboličku praksu usredotočuju na označeno reklamne poruke.