Hrvatska apozitivna sintagma i sintaksa imenâ - Marković, Ivan, kroatist (Array, 2008)
Pretresa se tradicionalni kroatistički opis apozicije i apozitivne sintagme u hrvatskome. Na temelju analize značenja sintagme, redoslijeda komponenata unutar sintagme, slaganja sintagme u kontekstu i potencijalnih derivata od sintagme nudi se drugačiji – jednostavniji i konzistentniji – opis hrvatskih apozitivnih sintagmi. Pokazuje se da je u njima upravni član (glava) uvijek prvi, a zavisan (dodatak) da je drugi, postponirani član, bez obzira na to sastoji li se sintagma od dviju općih imenica ili od opće i vlastite imenice. U skladu s opisom predlaže se i ponešto promijenjena terminologija.