Mrkonjićev pjesnički stil - Bagić, Krešimir (Array, 2008)
U lirskome opusu Z. Mrkonjića (koji čini 20 zbirki) izdvojena su sljedeća stilska obilježja: 1. konceptualnost, 2. disonantnost, 3. glazbenost, 4. kritičko preispisivanje i 5. autoreferencijalnost. Svako od njih je opisano, oprimjereno te interpretirano kao bitan čimbenik poetike tog autora.