Socijalna konstrukcija pobune Srba u Hrvatskoj 1990.-1995. godine - Žunec, Ozren (2008)
Na temelju utjecajne teorije Bergera i Luckmanna, u radu se razmatraju neki sadržaji konstrukcije društvene i političke situacije u srpskom političkom diskursu u vrijeme pobune Srba u Hrvatskoj. Reificirana konstrukcija odnosa Hrvata i Srba kao višestoljetnog i vječnog rata između po naravi nepomirljivih protivnika vodila je neizbježnoj uporabi nasilja u rješavanju političkih problema.
Projekt MZOS
HRV