Muzej za zajednicu (nekoliko bilješki) - Šola, Tomislav (Array, 2008)
Članak govori o muzejima kao institucijama koje čuvaju i kontinuiraju identite, i koje bi u današnjem globalizacijskom i akulturacijskom svijetu trebale ispunjavati tu svoju ulogu komunicirajući vrijednosti baštine zajednici u kojoj djeluju