Bosanskohercegovački prinosi hrvatskoj književnosti (11. st. - 1945) - Pandžić, Vlado, kroatist (2008)
U ovome sintetskom tekstu prikazuje se hrvatska književnost (od 11. st. pa do povijesne prekretničke godine 1945.) koju su stvarali u Bosni i Hercegovini i diljem svijeta hrvatski pisci rodom ili podrijetlom iz BiH, ali i hrvatski pisci rodom iz drugih zemalja koji su živjeli u BiH. Prvi je dio cijeloga pregleda bosanskohercegovačkih prinosa hrvatskoj književnosti.
Projekt MZOS
HRV