Jezik, zrcalo, portret: Viola i Rozalinda u ozračju Marivauxova feminizma - Čale Feldman, Lada (2008)
Posrijedi je usporedba Shakespeareovih junakinja Viole i Rozalinde s Marivauxovom Leonidom iz "Trijumfa ljubavi", koja otkriva dosad nerazaznane dramaturške korelacije u tretmanu inverzije rodnog identiteta između triju komedija. Posebna se pozornost posvećuje ne samo motivima zrcala i portreta kojima one obiluju, nego i matrici bratsko-sestrinskih odnosa koja i te motive i dramaturgiju dvaju pisaca antropološki podupire.
Projekt MZOS
HRV