Uskrsni krijes - vuzmenka, vazmenka, vuzmenjak - Đaković, Branko (Array, 2006)
Rad se bavi tematikom paljenja uskršnjih krijesova na području sjeverozapadne Hrvatske. Tradicije i promjene u običajima i obredima.