Prikaz knjige: Vlado Puljiz, Gojko Bežovan, Teo Matković, Zoran Šućur, Siniša Zrinščak: Socijalna politika Hrvatske, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, 2008. - Božić, Jasmina (Array, 2009)
Sveučilišni udžbenik Socijalna politika Hrvatske uredio je profesor Puljiz, nastavljajući se na udžbenik Socijalna politika: Povijest, sustavi, pojmovnik iz 2005. g. i udžbenik Sustavi socijalne politike iz 2000. g., kojima su autori Puljiz, Bežovan, Šućur i Zrinščak. Autori, članovi Katedre za socijalnu politiku Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, stručnjaci su za pojedina područja socijalne politike koja u knjizi obrađuju, a udžbenik je plod njihove višegodišnje suradnje. Novi udžbenički pothvat sveobuhvatan je prikaz i tumačenje povijesnog razvoja i novijih trendova socijalne politike u Hrvatskoj. Nakon općeg pregleda socijalne politike Hrvatske u uvodnom poglavlju slijede poglavlja posvećena mirovinskom sustavu, zdravstvenoj politici, politici zapošljavanja i nezaposlenosti, socijalnoj pomoći i socijalnoj skrbi, obiteljskoj politici, stanovanju i stambenoj politici, te civilnom društvu i kombiniranoj socijalnoj politici.