(Mjesto urbane sociologije u okviru opć sociologije) - (Čaldarović, Ognjen) (1982)
U radu se razmatra položaj urbane sociologije unutar opće sociologije i konstatira se da je urbana sociologija jedna od najstarijih, možda i prva konstituirana disciplina unutar sociološke znanosti. Teze se argumentiraju različitim izvorima i djelima autora.
HRV