(Zaštita i unapređenje čovjekove okoline u Zagrebu) - (Čaldarović, Ognjen; Matić, Davorka) (1985)
U radu se iznose osnovni problemi zaštite i ugrožavanja čovjekova okoliša u Zagrebu te se predlažu neke mjere i unapređivanje indikatora za utvrđivanje stupnja ugroženosti okoliša.
HRV