Prikaz knjige: Tim Flannery: Gospodari vremena: Povijest i utjecaj klimatskih promjena na budućnost Algoritam, Zagreb, 2007. 368 str. - Žažar, Krešimir (2008)
Na preko tri stotina stranica ovaj istaknuti australski zoolog tematizira problem klimatskim promjena, osobito globalnog zatopljenja, te njihove moguće implikacije na budućnost ljudske civilizacije. Naglašavanje alarmantnosti i dramatičnosti sadašnjeg trenutka polazišna je autorova pozicija. Prema njemu, nastupio je posljednji trenutak za poduzimanje određenih mjera kako bi čovječanstvo izbjeglo apokaliptični scenarij. Pored analize određenih fizičkih, odnosno, meteoroloških parametara, autorov pristup uključuje i razmatranje diferentnih dimenzija: bioloških, socijalnih, ekonomskih i političkih...
Projekt MZOS
HRV