Esekerski rječnik / Essekerisches Wörterbuch - Ščukanec, Aleksandra (Array, 2009)
U ovoj se obznani ukratko prikazuje rječnik Velimira Petrovića u kojemu su sakupljene leksičke jedinice njemačkoga dijalekta grada Osijeka, nazvanog "Essekerisch" ili "die essekerische Mundart". Cilj je rječnika olakšati čitateljima razumijevanje objavljenih esekerskih tekstova i dio leksičkoga blaga tog miješanog gradskog dijalekta učiniti dostupnim zainteresiranim istraživačima. Riječi su iz postojećeg materijala uzete zajedno s kontekstom, a za riječi izvađene iz konteksta autor je sam konstruirao primjere.