Između zavičajnoga i europskoga identiteta: umjetnička baština Varaždina - Cvetnić, Sanja (Array, 2009)
Članak kronološki prati varaždinsku umjetničku baštinu kroz prizmu njezina odnosa prema uzorima, predlošcima, stilski i ikonografski utjecajnim djelima iz različitih europskih središta. Pregled obuhvaća djela u rasponu od XV. do XVIII. stoljeća, koja otkrivaju srednjoeuropske i šire europske značajke i veze varaždinske baštine.