Pravopisno-jezično i pedagoško-didaktičko značenje Jukićeva Početka pismenstva - Pandžić, Vlado (Array, 1995)
Nakon dviju odličnih hrvatskih franjevačkih početnica, Miletićeva Početka slovstva (1815.) i Marijanovićeva Bukvara (1836.), u prvoj polovici 19. stoljeća u Bosni i Hercegovini objavljena je 1848. i treća: Početak pismenstva Ivana Franje Jukića. Iznimno je pravopisno-jezično pa pedagoško-didaktičko značenje te početnice za hrvatski katolički narod u sredini 19. stoljeća u Bosni i Hercegovini.