Šenoin roman Zlatarovo zlato u spletu modernih metodičkih koncepcija i teorije recepcije, I. dio - Pandžić, Vlado (1980)
U radu je predstavljen prvi dio istraživanja koja neprijeporno pokazuju da je Šenoin roman Zlatarovo zlato najčitaniji hrvatski roman u posljednjih sto dvadeset pet godina. Moguće je i suvremene učenike vrlo uspješno motivirati za recepciju toga romana.
HRV