Senjski govor nekad i danas na primjeru Korizmenjaka (1508.) - Kuzmić, Boris (Array, 2008)
Autor u članku uspoređuje fonološke i morfološke značajke Senjskoga korizmenjaka iz 1508., čija je jezična osnovica senjski govor s početka 16. st., s istim značajkama u današnjem senjskom govoru. Posebna se pažnja posvećuje onim jezičnim značajkama koje se više ne čuvaju u današnjem senjskom govoru.