Bartolijev zbornik (Collectanea Bartoliana) – dragocjeno vrelo za povijest grada i otoka Krka - Galović, Tomislav (Array, 2009)
U arhivu samostana Sv. Franje Asiškoga u gradu Krku, inače prvom poznatom franjevačkom samostanu na otoku Krku, čuva se dvosvešćani rukopisni zbornik, naziva se ljetopis ili kronika samostana, kojem je autor franjevac-konventualac Feliks Marija Bartoli. Zbornik se stoga – po svome priređivaču – u znanstvenoj literaturi uobičajeno naziva Bartolijev zbornik.