Wilhelm Maximilian Wundt (1832.-1920.) - Matešić, Krunoslav, st (Array, 2009)
Povodom 600. obljetnice neprekinutog rada Sveučilišta u Leipzigu (1409.-2009.) u članku se ukratko prikazuje život i rad Wilhelma Wundta, osnivača eksperimentalne psihologije. Upravo u Leipzigu Wundtu je 1879. godine pripala čast da osnuje prvi "Institut für experimentelle Psychologie" u svijetu.