O riječima stranoga podrijetla i njihovu nazivlju - Muhvić-Dimanovski, Vesna (Array, 2006)
U ovome će radu biti riječi o nazivlju koje se u hrvatskome rabi za pojmove iz područja jezičnoga posuđivanja. Usporedbom istovrsnoga nazivlja u drugim jezicima pokušat će se ocijeniti u kojoj su mjeri ti nazivi prihvatljivi, kakve se poteškoće javljaju s obzirom na neujednačenosti njihove uporabe te kako razriješiti nejasnoće vezane uz postojeće nepreciznosti. Nazivi koji su uobičajeni u tom području jezikoslovlja trebali bi nužno zadovoljiti temeljne kriterije i načela koja se očekuju od svakog prihvatljivog sustava nazivlja pa će se istražiti jesu li ti zahtjevi ispunjeni.