Dijete izgubljeno u šikari: australski nacionalni identitet u romanu Takav je život Josepha Furphyja - Klepač, Tihana (Array, 2010)
Roman Josepha Furphyja Takav je život odgovor je na poziv časopisa The Bulletin na «pisanje Australije». Napisan u okviru nacionalno-demokratske književne tradicije tekst doprinosi formulaciji nacionalne metanaracije zasnovane na vrijednostima preporodnog pokreta. No pažljiva analiza tekstualnih tragova destabilizira unisono nacije (Anderson) otkrivajući višeglasje iz kojeg Furphyjeva Australija izrasta kao zemlja u nastajanju, dijete izgubljeno u šikari koje se pokušava pomiriti sa svojim korjenima/koracima (Hall).