Osnovne karakteristike kritike klasične sociologije grada - Čaldarović, Ognjen (Array, 1981)
U radu se razmatraju najvažnije dimenzije kritike klasične urbane sociologije sa stajališta neadekvatnosti koncepata, teorijskih zamisli i postignuća.