Obitelj: determinizam i slučajnost u djelima Ljudmile Ulicke - Vojvodić, Jasmina, profesorica ruske književnosti (Array, 2009)
U tekstu se obrađuje tema obitelji u djelima suvremene ruske spisateljice Ljudmile Ulicke. Preko analize vremena i prostora obitelji nastoji se pokazati da je slučajni izbor postao važniji od determinizma, što odgovara općim postavkama postmodernizma te se u Ulickinoj prozi govori o srodstvu "po izboru", a ne "po krvi".